Una militant del Moviment per l'Habitatge a judici

11/06/2024
Image
El pròxim dijous 13 de juny jutgen a la Joana, militant del Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya a la secció del Raval. Se li demanen 2 anys de presó i 1200€ de multa pels delictes de lesions i atemptat contra l'autoritat. Els fets pels quals se l'acusa es remunten a l'any 2022 quan la Joana va rebre una pallissa per part d'un Mosso d'Esquadra durant un desnonament il·legal. El sindicat ha convocat una concentració dijous a les 11h a la Ciutat de la Justícia per acompanyar la militant represaliada.

"En intentar mediar la situació, el Mosso em va girar, em va agafar del cap per darrere, em va donar contra la paret, em va tirar a terra, em va estampar el cap contra el terra, em van emmanillar i vaig passar la nit al calabós" explica la Joana al vídeo on denuncia el seu cas. Assenyala, també, que aquesta agressió policial no és un cas aïllat sinó "el dia a dia de la dinàmica que patim els sindicats fruit del gir autoritari de l'Estat". Que el sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC s'hagi personat com acusació particular en el cas evidencia la impunitat amb que els cossos repressius actuen, fins i tot al marge de la seva llei.

El Raval és un dels barris de Barcelona on es mostra de forma més clara aquesta deriva autoritària de l'Estat. Veiem com des de fa un temps les institucions públiques i els polítics professionals estan augmentant la repressió i la persecució policial contra el proletariat del barri. D'aquesta manera, pretenen convertir el Raval en un territori atractiu pel capital internacional i la indústria turística. Només d'aquesta manera pot entendre's la brutal agressió patida per la Joana en l'exercici de les seves tasques sindicals.

Divendres passat, 7 de juny, el sindicat va celebrar un acte antirepressiu per donar a conèixer el cas i denunciar l'ofensiva política contra els drets de la classe treballadora". En aquesta jornada van participar altres organitzacions i col·lectius antirepressius: mares contra la repressió, el Grup de Suport de Jesús Rodríguez, l'Àgora Juan Andrés Benítez, l'Adrián Sas de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona, l'Organització Juvenil Socialista, Llavors Absolució, Samidoun, Raval vs Vox, Olzinelles Absolució i l'Esplai del Pi.
Image