Trobades arreu del País Valencià durant l'estiu en el camí cap al 16 de setembre

05/09/2023
Durant aquests mesos de juliol i agost, a diferents punts del País Valencià, s'han realitzat diferents actes i espais de trobada emmarcades dins el procés de Gènesi. 

El 8 de juliol a Alacant es va presentar el segon llibre de la col·lecció Marx XXI, "Crítica a la socialdemocracia", amb la participació d'Alex Fernández, que va exposar el contingut del seu article on realitza una crítica a les lectures republicanes de Marx. El 19 de juliol, a la mateixa ciutat, va tenir lloc un acte on es va presentar una ponència sobre el paper de l'art i la cultura en el Procés Socialista i una presentació del col·lectiu "25-5", i el 20 i 29 de juliol es van projectar les pel·lícules "Pride" i "Los miserables" respectivament i després es va generar un debat al voltant d'aquestes.

Les trobades a la ciutat de València han consistit en dues jornades formatives amb una gran assistència. La primera es va realitzar el 22 juliol i es dedicà a exposar l'anàlisi de conjuntura que realitza el Moviment Socialista sota el títol "La impossibilitat actual de reformar el capitalisme". La segona, el dia 5 agost, va consistir en una ponència anomenada "Construir el Procés Socialista" dirigida a introduir els elements que conformen aquest paradigma estratègic.

A Castelló les trobades han consistit en una xerrada on es va desenvolupar la  perspectiva socialista respecte la problemàtica de gènere el 15 de juliol, així com una ponència el 27 d'agost sobre el Procés Socialista i la construcció de l'autodefensa de classe contra el feixisme.

Com a prèvia al tancament d'aquest procés de trobades, a Castelló i Alacant els dies 8 i 9 respectivament, es realitzaran dues jornades completes d'activitats, ponències, tallers, concerts, tornejos esportius i taules rodones. L'acte central que culminarà el procés de Gènesi al País Valencià es realitzarà a la ciutat de València el dia 16 de setembre, i significa un pas endavant en la construcció de l'organització juvenil.