Neix l'Organització Juvenil Socialista (OJS) a Catalunya

26/09/2023
El Moviment Socialista ha anunciat aquest dimarts el naixement de l'Organització Juvenil Socialista (OJS) a Catalunya. Ho ha fet en un acte a l'Amfiteatre de Roquetes, a la ciutat de Barcelona, on més d'un centenar de militants del Moviment han fet pública la primera organització per associar al jovent de classe treballadora d'aquest territori. Una setmana abans, també es va presentar l'OJS al País Valencià, donant a conèixer així les dues organitzacions públiques del Moviment Socialista.

En paraules de la portaveu de l'OJS a Catalunya, Judith González, durant el seu discurs de presentació, l'organització pretén ser una eina que ha de servir a la joventut treballadora per organitzar-se i "avançar en la construcció de l'alternativa que confronti i superi la realitat actual de les coses". Aquesta realitat, afirma, "és i serà cada cop més crua i violenta, i és completament impossible que millori dins del capitalisme", motiu pel qual ha cridat a l'organització del jovent proletari: "Per defensar-nos, per construir un poder, per passar a l'ofensiva i fer realitat el nostre objectiu final, viure lliures de tota violència i explotació, nosaltres i el conjunt de la humanitat".

En la seva acció política, l'OJS intervindrà en la societat en els àmbits de la cultura, confrontant la desafecció envers la política existent actualment; l'educació, posant sobre la taula una alternativa als plans docents d'universitats i secundària; la pobresa estructural, lluitant per un habitatge gratuït i universal i per la millora de les condicions de treball i d'organització sindical; i combatent la criminalització del jovent i impedint l'auge de les forces reaccionàries. "Els reptes que enfrontem no són pocs: posem en pràctica la militància política revolucionària, exercim l'autodefensa socialista, comencem a fer trontollar tot allò que ens han fet creure que era inamovible", ha assegurat González.

Les seves integrants provenen de diverses experiències polítiques passades que han pretès lluitar contra el capitalisme: sindicats d'habitatge, col·lectius antifeixistes, entitats feministes o sindicats laborals, entre altres.

"Cal que tornem a fer hegemònic el projecte comunista, que tornem a fer de la revolució una alternativa tangible. Perquè creure no vol dir somiar. Creure en la revolució vol dir organitzar al conjunt del proletariat en un projecte realment emancipador i revolucionari", ha afirmat la portaveu de l'OJS a Catalunya, i ha clamat: "Contra la misèria, la resignació i la desesperança, enfortim l'Organització Juvenil Socialista!”