Neix el Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet

29/11/2023
Image
Avui, dimecres 29 de novembre, s'ha fet pública l'organització del Moviment Socialista en la lluita per un habitatge gratuït, universal i de qualitat.

El Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet neix en un context d'ofensiva contra les condicions de vida dels treballadors: el nombre de desnonaments cada vegada és més alt i l'accés a l'habitatge és més costós a causa de l'augment dels preus i de la burocràcia requerida. L'Hospitalet, on l'Ajuntament està liderat pel PSC des de principis dels 2000, és de les ciutats que més població condensa de tot Europa i la segona de Catalunya amb més nombre d'habitants. En la darrera dècada el lloguer mitjà ha pujat un 41,8%, un dels increments més grans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i l'ús de naus industrials per a viure-hi, així com d'infrahabitatges està cada vegada més estès.
La creació del Sindicat és un pas determinant perquè és una eina d'autodefensa dels treballadors que vol contribuir al programa comunista des del treball militant en els conflictes per l'habitatge.

Properament, es presentaran els principis polítics de l'organització i es farà pública la data de presentació.