La policia interromp un acte de l’OJS Valencia

17/04/2024
Image
Ahir, la celebració d'un campionat de vòlei a la Universitat de València organitzat per l’OJS València va ser aturat de manera inesperada quan membres de la Policia Nacional, conjuntament amb la seguretat de la universitat, van interrompre l'esdeveniment. Els agents van identificar les assistents i van retirar una pancarta dels organitzadors.

L'Organització Juvenil Socialista de València ha denunciat l'acció com un intent de sabotejar una activitat esportiva, amb la intenció d'intimidar a les estudiants i perjudicar la seua organització política. Segons l’OJS, la mateixa seguretat els va comunicar que tenien ordres de retirar la seua informació relacionada amb ells de la universitat. En aquest sentit, assenyalen que aquest no és un cas aïllat i afirmen que diàriament es troben amb atacs als actes que convoquen, així com la retirada de cartells i pancartes i amenaces.
Image
L'OJS de València acusa les autoritats universitàries de voler crear una universitat "neutra", sense "possibilitat que les estudiants construïm les nostres pròpies alternatives". Argumenten que aquest model d'organització universitària entra en conflicte amb les estudiants cansades de la repressió exercida per una educació que els veu exclusivament com a futura mà d'obra.

Per aprofundir en aquesta qüestió, l’OJS València ha convocat un acte per a demà dijous a les 17h anomenat "Universitat autoritària: situació dels drets polítics de l'estudiantat" que tindrà lloc a l'aula de Cristall de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Valencia.