Gènesi arriba al seu acte central al País Valencià per donar pas a l’organització juvenil socialista

17/09/2023
Aquest dissabte la plaça de l’Ermita d’Orriols, a València, ha acollit l’acte central de Gènesi, que ha aplegat a més de 300 persones. Amb aquest ha culminat el procés de trobades de Joves al País Valencià, que va començar el passat mes de juny en diversos punts del territori, donant pas a l'organització de la joventut proletària en el Procés Socialista.  

La jornada ha començat amb la presentació de l’acte, moment en el qual la ponent ha celebrat que  les trobades “han sigut resultat del treball militant, de l’organització de forces i capacitats amb un objectiu comú”, i ha fet una crida a l’organització de la joventut: “Joves proletàries del País Valencià, ja ens hem trobat, ara toca organitzar-nos!”, ha clamat. Tot seguit, la ponència ‘Reptes actuals de la joventut treballadora’ ha plantejat algunes de les qüestions a les quals els i les joves proletaris hauran de fer front en els propers anys, posant alhora sobre la taula diferents propostes per a la seva superació. 

L’acte ha continuat amb la segona de les tres ponències programades per a aquest acte central, que sota el nom ’Procés socialista i problemàtica de gènere: construir un poder propi’,  ha repassat algunes de les tesis socialistes per a la seva superació. L’última de les xerrades ha estat la ponència ‘Articulació estratègica entre la lluita per l’habitatge i la lluita de classes. Durant la seva intervenció, les ponents han destacat que "és fonamental avançar en la construcció dels sindicats d'habitatge sota les necessitats del proletariat, sense naturalitzar la propietat privada, que és, al capdavall, la relació capitalista que origina el problema de l’habitatge”. En aquest sentit, han apuntat que “per aconseguir l'habitatge universal, gratuït, de qualitat i sota control obrer, cal una estratègia revolucionària que apunte cap a la superació del capitalisme i l'alliberament de la nostra classe."

Més enllà de les propostes formatives, durant la jornada hi ha hagut una exposició d’art, així com una representació teatral per part del grup de teatre nascut en el Marc de les trobades de Gènesi. Finalment, l’acte central de les trobades de joves organitzades en el marc de Gènesi ha arribat al seu final les 20h amb un Dj.