El periodista Jesús Rodríguez s'exilia a Suïssa pel cas Tsunami

11/04/2024
Image
El grup de suport de Jesús Rodríguez ha fet públic aquest matí en una roda de premsa a Sants que el periodista es troba exiliat a Suïssa des de finals del 2023. Jesús Rodríguez està acusat per terrorisme des que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón el va incloure en la causa de Tsunami Democràtic.

"Marxo a l'exili per continuar lluitant i exercint de periodista" ha afirmat Jesús Rodríguez a una entrevista publicada aquest matí a la Directa. El periodista explica que ha estat imputat per tenir informació prèvia sobre les manifestacions celebrades la tardor del 2019 contra les sentències del Procés. Així doncs, se l'està perseguint per dur a terme algunes de les funcions bàsiques de la seva professió. Recorda, a més, que "els guàrdies civils que investiguen la causa hi fan constar el nom d'altres 26 periodistes, només pel fet que explicaven a la ciutadania les mobilitzacions del Tsunami Democràtic".
Image
Jesús Rodríguez té una llarga trajectòria periodística denunciant casos d'infiltració policial en moviments socials i organitzacions polítiques durant els últims anys. El periodista explica que resulta inevitable pensar que la persecució política que pateix constitueix un correctiu de l'Estat contra les seves investigacions a la Directa. "Cadascuna de les investigacions que hem publicat els últims anys a la Directa, amb les que destapàvem infiltracions d'agents del Cos Nacional de Policia espanyola en l'activisme, deixaven en evidència els cossos policials espanyols i el poder judicial que els empara. Hem publicat amb proves contundents una llarga llista de pràctiques parapolicials que se situen fora de la llei" ha dit el periodista.


La instrucció judicial de Tsunami és una prova que "la cúpula de poder judicial espanyol serveix als interessos de la dreta i l'extrema dreta" ha afirmat Jesús Rodríguez. Efectivament, dins l'actual context de crisi totes les instàncies de l'Estat estan patint una dretanització dirigida a desactivar la dissidència política. Aquesta deriva autoritària es manifesta en una infinitat de casos repressius contra drets polítics fonamentals com el dret a protesta, el dret a manifestació o a informació.