El Moviment Socialista crida a l'organització al jovent treballador en les universitats!

01/04/2023
Aquesta setmana han finalitzat les Jornades de Formació Socialista que han tingut lloc a universitats d'arreu del territori. Unes jornades que han aplegat a centenars de joves des d'Alacant fins a Girona per tractar desde una visió comunista les diferents branques del coneixement que s'imparteixen a les universitats i per, tal com anunciava el lema d'aquestes, comprendre la realitat per transformar-la.

Unes Jornades que han sigut organitzades per Horitzó Socialista, l'òrgan de difusió i relfexió del Moviment Socialista. En aquestes, nombroses militants del Moviment han exposat els plantejament i anàlisis d'aquest al llarg de més de 15 xerrades. Respecte l'espai on es desenvolupaven, militants socialistes han afirmat "que la universitat és un espai més on es desenvolupa la lluita de classes, en el que veiem de forma clara com serà la vida que ens espera a la classe treballadora. Les contradiccions i els conflictes que s'hi donen no són pocs, i ha estat en moltes ocacions un espai on s'ha organitzat la nostra classe per fer front a la misèria que vivim. Ara però, ens trobem en un panorama generalitzat de confusió i desarticulació política. A aquest panorama, contraposem la imatge de les aules plenes de joves estudiants que hem vist aquests dies amb les Jornades, el contraposem a la constatació de l'interès que tenim les joves de conèixer la realitat, no en abstracte, sinò per transformar aquesta."

En aquest context des del Moviment Socialista s'ha plantejat de forma pública generar un espai on unir-se, reflexionar i fer les passes necessàries "per tal canviar la situació en la que ens trobem actualment construint el socialisme com a superació de l'estat actual". En aquest sentit s'han presentat i obert, al llarg d'aquestes dos setmanes de Jornades, els Grups de Debat que es plantegen com a la primera passa en el desplegament i la intervenció del Moviment Socialista a les universitats. Com s'explicava en el moment de la presentació "En aquests espais hem de repensar les maneres de fer de les que venim, debatre entorn l'estat actual de la lluita de classes, comprendre des d'aquesta la problemàtica juvenil i la forma que pren a les universitats. Sempre parlem de com la crítica conforma la proposta, i el moment d'aquesta proposta és ara, i s'articularà des dels grups de debat. Entomem aquesta tasca amb la il·lusió necessaria per construir un nou món, un nou món que comença avui."