Detinguts 4 militants del moviment per l’habitatge de Barcelona per una acció en solidaritat amb Palestina

28/11/2023
Image
Avui dimarts 28 de novembre els Mossos han detingut a quatre membres del moviment per l’habitatge de la ciutat de Barcelona per la seva suposada participació en una acció en solidaritat amb el poble palestí.

El dia 21 d’octubre es va ocupar per part d’un centenar de persones l’entrada de l’Hotel Cortés del barri Gòtic de Barcelona denunciant que aquest establiment és propietat d'un magnat israelià.

Les militants detingudes, vinculades al Sindicat de Barri de Poble-sec, a l’Ateneu La Base, al Grup d’Habitatge de Tres Turons i al Sindicat de Llogateres, se’ls imputen uns presumptes delictes de coaccions i violació d'establiment obert al públic. A una a més li imputen un agreujant per motius ideològics.

Davant aquestes detencions s’ha convocat una concentració solidària a les 18h davant la comissaria de Les Corts, on es troben privades de llibertat les militants a l’espera que declarin.

Aquestes detencions se sumen a les múltiples mesures repressives que s’estan portant a terme arreu d’Europa davant de les demostracions de solidaritat amb Palestina, casos puntuals que encaixen en una tendència general cap al reforçament autoritari dels Estats capitalistes al centre imperialista.