Després de mesos de treball comencen les Trobades de Joves

12/06/2023

Aquest cap de setmana passat han tingut lloc els primers espais de trobada del procés organitzatiu Gènesi. Dissabte es van donar cita més de mig centenar de joves que van reflexionar al voltant de l’àmbit educatiu i el seu paper en el sistema capitalista. Així, van donar continuitat als grups de debat nascuts a diferents universitat a partir de les Jornades de Formació Socialista del passat mes de març. Diumenge una vuitantena de joves han estat debatent al voltant de l’educació en el lleure i els límits i potencialitats que té en relació a l’articulació del Procés Socialista, comprenent aquesta trobada com un moment més del treball de formació i discussió realitzat els darrers mesos en aquest àmbit.

Aquestes, tot i no haver estat convocades de forma pública, han estat les primeres Trobades de Joves que s’engloben dins el marc de Gènesi.

En les properes setmanes es realitzaran Trobades territorials al Maresme, al Camp, al Vallés Oriental i a Ponent que culimnaran en l’acte central que tindrà lloc l'1 de juliol a Barcelona. En aquestes, hi haurà un ampli ventall d’activitats, que van des de taules rodones i xerrades diverses, passant per tallers de graffiti, estamapació o boxa fins a actes polítics o concerts.

 

Al País Valencià, els processos de trobada i relfexió també fa mesos que s’estan donant i en les properes setmanes també veurem els primers actes d’aquest procés. A la Vall d’Albaida durant el juny i la primera setmana de juliol tindran lloc un cicle de Cinefòrums i a la ciutat de València aquest dimarts 13 s’inicien un cicle de debats sobre la problemàtica juvenil i el nou cicle polític. A més d’aquests actes, al llarg dels pròxims mesos se seguiran donant espais de trobada que culminaran en l’acte central que es realitzarà el 16 de setembre a València.

En un context de creixent desafecció política entre el conjunt del proletariat i amb especial força en les capes més joves, d’ofensiva capitalista cap a les condicions de vida i en ple reforçament autoritari de l’Estat, aquestes trobades pretenen donar per iniciada una nova etapa per organitzar el jovent treballador en el Procés Socialista com a estratègia amb capacitat de superar l'estat actual de les coses.