Continua la lluita de les veïnes del Barco

17/04/2024
Image
Després de gairebé tres setmanes del desallotjament exprés de l'edifici El Barco a Esplugues de Llobregat, les veïnes continuen en una situació d'incertesa respecte al seu habitatge. L'Ajuntament d'Esplugues va ordenar el desallotjament immediat de l'edifici El Barco el passat 25 de març i tot i la resistència inicial de diverses famílies, finalment el dia 28 de març tot el bloc va ser desallotjat.

Ara, tres setmanes després, les veïnes del Barco, juntament amb CGT-Ensenyament, col·lectius veïnals d'Esplugues en coordinació amb el Sindicat d'Habitatge del Baix Llobregat i el mateix sindicat d'habitatge, han denunciat que la situació encara no s'ha resolt i que les famílies, per culpa de l'Ajuntament, viuen en una "permanent situació provisional". Les veïnes del Barco han explicat com actualment es troben allotjades en hotels i apartahotels "sense cuina, sense cap mena d'intimitat i sense estabilitat". Segons les mateixes veïnes, aquesta inestabilitat no és únicament un fet recent sinó que porten anys "amb la inseguretat de no saber que passaria amb la nostra casa. La casa que ens ha vist créixer i ha vist créixer Esplugues." A més, han denunciat que l'Ajuntament no ha complert amb les seves promeses i ha intentat dispersar-les fora de la ciutat. Aquesta situació també ha estat assenyalada per la CGT-Ensenyament que han apuntat que des del professorat observen clarament com aquesta inestabilitat permanent "afecta emocionalment els alumnes".
Image
D'altra banda, les veïnes i col·lectius de la ciutat han denunciat els intents de l'Ajuntament de dividir a les veïnes del bloc mitjançant reunions individuals i ofertes de solucions fora de la ciutat. En aquest sentit, han criticat el paper del PSC i En Comú Podem a qui han assenyalat com a partits que es dediquen a fer "polítiques només pels rics".

Finalment, el Sindicat d'Habitatge del Baix Llobregat ha volgut destacar la tasca de les veïnes del Barco, que "després de ser desnonades, han decidit unir-se i defensar les seves cases i fer front als partits com el PSC que no poden ni volen donar resposta a la barbàrie on les han portat." D'aquesta manera, el sindicat ha exigit la reparació dels danys causats i una solució digna per a totes les famílies del bloc. Tots els agents implicats han convocat, avui a les 17h una concentració davant de l'Ajuntament per reclamar una solució digna per a les 38 famílies afectades.