Avui s'ha presentat el Sindicat d'Habitatge de l’Hospitalet, el primer vinculat al Procés Socialista, davant d'unes 200 persones.

17/12/2023
Image
Davant la mirada atenta dels assistents, el portaveu del Sindicat d'Habitatge de l’Hospitalet ha exposat el sentit de presentar un sindicat vinculat a una estratègia política els objectius de la qual són l'abolició de les classes socials, de la propietat privada i de l'Estat, és a dir, sobre la necessitat de vincular les lluites econòmiques a la lluita política necessària per a la superació del sistema capitalista. La importància d'aquest sindicat i el salt qualitatiu que representa, per tant, es deu al procés dins del qual és emmarca i l'estratègia en el qual està inscrit; com a concreció organitzativa d'un moviment polític «que unifiqui a les classes explotades a nivell internacional entorn del programa de la revolució».

El segon ponent, el Sindicat d'Habitatge del Raval, ha exposat sobre la base de la seva àmplia experiència dels últims cinc anys les principals limitacions amb les quals s'han trobat, així com la manera de superar-les. Davant un context de fragmentació de la classe treballadora, davant una ofensiva econòmica, política i cultural per part de la burgesia, davant un reforç autoritari de l'Estat i davant un gir reaccionari general de l'opinió pública, els sindicats d'habitatge necessiten abans de res un full de ruta clar, amb uns objectius ben delimitats i amb una estratègia integral per a fer front a totes les manifestacions de la societat burgesa. És a dir, els sindicats d'habitatge necessiten horitzons estratègics, lo qual el Sindicat d'Habitatge de l’Hospitalet aporta.

Finalment, la tercera ponència ha vingut de la mà del Sindicat d'Habitatge de Badalona. La intervenció ha girat entorn de les problemàtiques comunes del cinturó roig, territoris especialment colpejats per les dinàmiques d'acumulació capitalistes i on en l'actualitat s'estan produint enormes ofensives reaccionàries contra la classe treballadora. Enfront d'això, es tracta de constituir-se com l'única alternativa real que confronti les dinàmiques capitalistes, assenyalant el paper còmplice dels partits socialdemòcrates i la seva impotència enfront de la barbàrie diària.

Finalment, el Sindicat d'Habitatge de l’Hospitalet ha fet una crida oberta als sindicats d'habitatge existents i altres col·lectius implicats en la lluita per l'habitatge per a adherir-se al Procés Socialista. Un adhesió que no pot ser merament nominal sinó conscient, en tant contribució a recompondre econòmica, política i culturalment a la classe treballadora com a subjecte revolucionari.

Avui es fa un petit pas però que resulta necessari i imprescindible per a avançar cap a la consecució dels nostres objectius polítics. Avui el Sindicat d'Habitatge de l’Hospitalet posa una primera pedra en un llarg camí que queda per recórrer; un camí que ens agradaria recórrer juntament amb tots aquells compromesos amb l'establiment d'una societat sense classes socials ni opressions.