Dos detinguts durant un desnonament a Mataró

20/06/2023
Aquest matí durant un desnonament convocat pel Sindicat d'habitatge de Mataró s'ha produït la detenció de dos militants del Sindicat d'habitatge de Mataró i del Moviment Socialista.

Des de primera hora del matí i prèviament a la convocatòria del Sindicat, 5 furgons de mossos d'esquadra han bloquejat el carrer Mèxic del barri Mataroní de Rocafonda per tal d'efectuar el llançament d'una família que feia 20 anys que vivia al seu pis.

Davant l'execució del desnonament s'han concentrat un gran nombre de veïnes i membres del Sindicat per expressar el seu rebuig. En aquest moment s'han viscut diferents episodis de tensió, produint-se càrregues i ferits i fins i tot una veïna del mateix bloc, on s'estava produint el desnonament, s'ha desmaiat a causa de la tensió.

Un cop el desnonament ha estat executat els antidisturbis de mossos han sortit de la línia policial i han detingut als dos militants que han estat traslladades a la comissaria de Mataró, on ara mateix el Sindicat hi ha convocat una concentració per tal d'exigir-ne la llibertat.